Koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm | Makkelijk Afvallen

Koolhydraatarme bloemkoolpuree

By on 28 februari 2019
Leestijd: 2 minuten
koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm

Vandaag maken we koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm voor de echte puree liefhebbers! Bloemkool is de ideale aardappelvervanger.

Waarom bloemkool?

Er staan al flink wat bloemkool recepten op de website. En dat is niet voor niks. Bloemkool is koolhydraatarm en bevat veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor ons lichaam. Wist je dat in Nederland bloemkool in de top 10 van meest gegeten groenten staat? Dat wordt nu dus alleen maar meer met al die bloemkoolvervangers!

MA’s Tip: Meer recepten met bloemkool als koolhydraatvervanger? Probeer deze heerlijke romige risotto van bloemkoolroosjes. Of deze romige kip Tandoori met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm is net zo smeuïg

Vooral door de textuur is bloemkool een goede vervanger van de koolhydraten in veel gerechten. Je kan bijvoorbeeld rijst of ristotto vervangen voor bloemkool. Of maak een pizzabodem van bloemkoolpuree.

Wil jij jouw eetpatroon voorgoed veranderen? Nooit meer twijfelen wat je in de supermarkt kunt kopen voor een gezonde maaltijd? Bekijk hier mijn Koolhydraatarm 50-dagen Programma. Weekmenu’s voor 50 dagen inclusief tips en boodschappenlijstjes!

Het recept voor deze ‘aardappel’ puree van bloemkool is heerlijk romig door de kaas en de boter. Lekker bij een stukje zalm met verse broccoli. Net als aardappel puree een klassieker die eigenlijk gewoon overal lekker bij smaakt.

koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm
Afdrukken

Koolhydraatarme Bloemkool puree

Vandaag maken we koolhydraatarme bloemkoolpuree met zalm voor de echte puree liefhebbers! Bloemkool is de ideale aardappelvervanger.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord aardappelvervanger, bloemkoolpuree, bloemkoolvervanger, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 568kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 450 gr bloemkool
  • 75 gr parmesaanse kaas
  • 110 gr roomboter
  • 1/2 limoen

Instructies

  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Kook de bloemkool met een klein snufje zout in ruim water
  • Mix de gekookte bloemkool in de blender met de rest van de ingredienten. 
  • Voeg zout en peper naar smaak toe, eet smakelijk! 

Nutrition

Calories: 568kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 13g | Fat: 54g | Saturated Fat: 33g | Cholesterol: 148mg | Sodium: 696mg | Potassium: 701mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1630IU | Vitamin C: 113.4mg | Calcium: 258mg | Iron: 1.2mg

Facebook Reacties

About Emmely vd Roer

Gezondheid is één van mijn passies. Ik heb een aantal jaar natuurgeneeskunde richting voeding en diëtiek gestudeerd. Uitgebalanceerde voedingsschema’s en gerechten maken kan ik helemaal in op gaan. Het allerleukste vind ik het om mensen helpen met een gezond leefpatroon te vinden wat bij hun past.

2 Comments

  1. Sonja

    6 maart 2019at17:36

    Zijn de cal voor het volledige recept of per portie ?

    • Evelien Vis

      20 maart 2019at11:46

      Dat is per recept. Onze recepten zijn voor 1 persoon

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *