Bananenbrood met havermout | gezond ontbijt- of lunch recept

Bananenbrood met havermout

By on 26 februari 2018
Leestijd: 3 minuten
bananenbrood

Heb jij bananenbrood al ontdekt? Het is tegenwoordig ontzettend populair! Probeer zeker dit lekkere recept voor bananenbrood met havermout uit.

>>> Een goed excuus voor een havermoutontbijt, wij vonden wel 5 redenen waarom het gezond voor je is.
dus
>>> bekijk gelijk deze 6 alternatieve recepten met havermout. Zoals die voor muffins bijvoorbeeld!

Recept voor bananenbrood

Bananenbrood is tegenwoordig helemaal hip! Het is een makkelijk, snel én gezond tussendoor wat je zo op tafel tovert. Je stopt de basisingrediënten + wat lekkere toevoegingen in een blender en mixt het geheel tot een egale massa. Alleen nog even bakken in de oven, en tadáá, je hebt heerlijk bananenbrood op tafel staan!

Je maakt dit bananenbrood met havermout, eieren en, uiteraard: bananen! Je kunt er verder allerlei ingrediënten aan toevoegen die jij lekker vindt Geef er je eigen draai aan! Voeg bijvoorbeeld gehakte noten toe, stukjes gedroogd fruit of vers fruit. Ook kokossnippers zijn een goede toevoeging. Experimenteer met smaken die je zelf lekker vindt, je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Zelf bananenbrood met havermout maken

Het is een voedzaam tussendoortje, maar je kunt bananenbrood ook lekker nemen als ontbijt of plakje bij de lunch. Zie het als een soort ontbijtkoek! Extra lekker als het brood nog wat warm is en je er een laagje roomboter op smeert. Let wel op dat je niet te veel roomboter smeert, want dan wordt het gezonde ontbijt of tussendoortje weer wat ongezonder.

bananenbrood
Afdrukken

Bananenbrood havermout

Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! 
Gang Brood, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Hollands
Trefwoord bananenbrood, brood zonder koolhydraten, havermoutbrood, koolhydraatarm, koolhydraatarm brood bakken, koolhydraatarm brood recept
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 48 minuten
Porties 8 plakjes
calorieën 115kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 3 bananen rijpe
  • 3 eieren
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1/2 tl vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Prak de bananen fijn en mix samen met de walnoten, kokosolie en vanille-extract.
  • Klop de eieren los in een kom. 
  • Voeg de havermout en het bananenmengsel toe en mix tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm.
  • Bak het brood zo’n 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.  

Nutrition

Calories: 115kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 3g | Fat: 6g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

6 Comments

  1. Syl

    9 maart 2018at18:07

    De cake rijst niet..moet er geen bakpoeder in?
    Smaak is prima.Hoeveel mag ik vd cake eten als ontbijt?

  2. Syl

    9 maart 2018at18:05

    De cake wordt niet hoog..zalt in..moet er niet iets van bakpoeder in?
    Smaak is verder prima.
    Hoeveel.plakjes eet ik voor ontbijt?

  3. Paulien

    28 februari 2018at14:00

    kan ik ook speld in plaats van havermout gebruiken?

  4. John

    26 februari 2018at16:02

    Oven op 200 graden onder en boven warmte ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *