Nicoliene viel 30 kilo af, haar gezin gaf de doorslag. » Makkelijk Afvallen

Nicoliene viel 30 kilo af, haar gezin gaf de doorslag.

By on 21 mei 2019
Leestijd: 5 minuten

Met veel trots delen wij vandaag het verhaal van Nicoliene. Zij is de eerste in de nieuwe reeks “Succesverhalen over Afvallen”. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal, beweegredenen, sterktes en ook zwaktes. Juist daarmee kunnen wij elkaar helpen en inspireren!

Het pad naar een gezond gewicht wandelt veel fijner als iemand naast je loopt. Dat kan iemand zijn uit je familie, je vriendengroep of uit de Samen Slank community natuurlijk.

Wij vroegen aan jou om je verhaal te delen met ons. En dit is het verhaal van Nicoliene de Kleine – den Tek. Vorig jaar begon zij met ons Zomer Slank Programma en viel in totaal wel 30 kilo af! Nu gaat ze gaat er nog steeds voor!

Ervaring met afvallen Nicoliene verloor 30 kilo
Nicoliene heeft al 30 kilo achter zich gelaten.

Wie is Nicoliene?

Nicoliene de Kleine – den Tek woont, samen met haar lieve man Erik, in Nieuw-Buinen. Ze zijn nu 5 jaar samen en dit jaar stapten zij in het huwelijksbootje. De liefde en levenslust spatten van de huwelijksfoto’s. Wat deze mooie beelden niet laten zien, is dat het niet altijd makkelijk is geweest.

 “Eind juli 2015 werd er borstkanker geconstateerd bij mij. Na een heftige periode en vele kilo’s zwaarder moest er wat gebeuren. Ik was van maat 44 naar maat 54 gegroeid.”

Koolhydraatarm afvallen

Veel vrouwen willen graag zelfstandig afvallen. Bijvoorbeeld door zelf op hun eigen voeding te letten. Uiteindelijk blijkt het veel prettiger om een bestaand plan te volgen. Dan hoef je niet bij elke maaltijd na te denken en sta je er niet alleen voor. Voor Nicoliene was het al snel duidelijk dat dit plan een koolhydraatarm dieet moest zijn.

“Mijn gezin vond de gerechten lekker….. Dat heeft mij de doorslag gegeven.”

De zoon van Nicoliene is 16 jaar. Hij studeert en woont in Leiden. Eén keer per maand komt hij thuis. Dan wil je als moeder natuurlijk wel iets lekkers op tafel zetten!

“Via Facebook kwam ik regelmatig de site van Makkelijk Afvallen tegen. Toen ben ik maar wat recepten gaan proberen. En dat beviel wel. Ook mijn gezin vond de gerechten lekker….. Dat heeft mij de doorslag gegeven om aan dit programma mee te gaan doen.”

De lekkerste koolhydraatarme recepten

De programma’s van Makkelijk Afvallen zitten vol recepten, in alle soorten en smaken. Wij waren benieuwd welke zo in de smaak vielen bij Nicoliene thuis.

“Hahaha, er zijn vele recepten die ik lekker vind…. ben wat dat betreft een echte Bourgondische smulpaap.”

Nicoliene vertelt ons dat ze thuis een schift bijhoudt. De lekkerste creaties schijft ze hierin op. In haar persoonlijke kookboek staan met stip: Chicken tonight, ingepakte bloemkool, witloflasagne met spinaziesaus, en als toetje de chocolademousse.

“Tjsa, ik ben een echte chocoladeholic… het is mijn grootste verslaving. Eén keer per week koop ik een tablet van 70% cacao. En daar doe ik een hele week mee. Elke avond mag ik van mezelf een stukje bij de thee.”

Ervaring met afvallen

Onze grote vraag was natuurlijk wat deze koolhydraatarme ervaring met afvallen Nicoline heeft gebracht.

“Ik ben al ruim 30 kilo kwijt! Van 127 kg terug naar 95 kg gegaan. Het heeft me zeker anderhalf jaar gekost om dit te bereiken. En ik voel me een stuk beter dan toen ik 127 kilo was.”

Ik…. nee wij blijven zeker KHA eten met zo af en toe een foute dag ertussen.

Dit is natuurlijk een fantastisch mooi resultaat, en Nicoline is nog niet klaar.

“Nu wil ik nog graag 5 tot 7 kilootjes kwijt. Het is nu ook geen dieet meer, maar een manier van gezonder en bewuster leven. Zeker door mijn kanker ben ik veel meer van het leven gaan genieten en bewuster keuzes gaan maken.

Ook als je in de overgang terecht komt, gaat het een stuk minder snel eraf. 
Ik…. nee wij blijven zeker KHA eten met zo af en toe een foute dag ertussen.

Afvallen door bewust te eten

“Als men vraagt hoe ik zoveel ben afgevallen, zeg ik dat sinds wij Kha eten, wij vooral  bewuster worden wat we naar binnen schuiven.
Het zit tussen je oren. Daar moet eerst de knop om. Daarna gaat het makkelijker om het vol te houden en je doel te bereiken….”

Leef met volle teugen, maar eet niet alles onbewust op!

Wanneer we Nicoliene vragen, of zij nog een tip heeft voor iemand die wil beginnen met afvallen, is haar antwoord duidelijk; “leef met volle teugen, maar eet niet alles onbewust op!

Lieve Nicoliene, wij van Ma zijn supertrots op het mooie resultaat wat jij met ons programma hebt behaald. We wensen je heel veel geluk samen met je man en je zoon en we hopen nog eens van je te mogen horen.

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]