Ingrid krijgt een wake-up call en is nu 6 maten kleiner

  1. Leestijd 7 min
  2. 31 05 2019
Deel dit bericht
dieet ervaring van ingrid

Soms moet iemand je flink de waarheid vertellen, voordat je in beweging komt. Misschien herken je het wel. Je weet al heel lang dat je iets wilt veranderen, maar je doet het niet. Je gaat simpelweg niet over tot actie. Tot dat ene moment. Het moment dat iemand jouw ogen opent.
De wake-up call.

Ingrid kreeg zo’n wake-up call van haar huisarts en deed het enige juiste. Ze kwam in actie. Nu is ze al een jaar deel van de Samen Slank community en inmiddels al 28,5 kilo afgevallen. Wij zijn heel erg trots dat we hier in de rubriek “Succesverhalen over Afvallen” haar verhaal mogen delen.

Wie is Ingrid?

Ingrid is een single vrouw van 48 jaar. Zoals velen worstelt zij al een leven lang met haar gewicht. Het verlangen naar een gezond figuur wordt vaak overstemd door de impuls om te eten. Ingrid omschrijft zichzelf als een emotie-eter. Daar komt natuurlijk bij dat als je er alleen voor staat, het nog lastiger is om slechte gewoontes af te leren.

Tot het moment waarop Ingrid naar de dokter ging. Haar bloeddruk was veel te hoog en ze had klachten. Op dat moment woog ze 137 kilo. Haar dokter waarschuwde haar dat als ze nu niet actie zou komen, zij waarschijnlijk niet lang meer zou leven!

Ik zou zélf dit probleem aan pakken!

“Mijn dokter wilde me naar een diëtiste doorsturen, maar dat heb ik al geprobeerd. Dat werkt misschien bij een ander, maar niet bij mij. Ik zou zélf wat gaan zoeken, om dit probleem aan te pakken!”

Eten zonder schuld

We horen vaak dat vrouwen, die een probleem hebben met hun gewicht, kampen met schuldgevoelens. Schuld leidt vaak tot onzekerheid en verlaagt ook ons gevoel van eigenwaarde. En dat is natuurlijk het laatste wat iemand verdient. Ingrid heeft hier ook ervaring mee.

Ik wilde gewoon met m’n vrienden uit eten zonder me daar schuldig over te voelen.

“Als ik wat had gegeten, dan voelde ik me schuldig. En ging ik vaak nog meer snoepen. Ken je dat? Dat je apart naar de supermarkt toe gaat rijden om snoepgoed te halen. Noem maar op; koek, chocolade, chips, etc. Alles ging naar binnen.

Ik wilde gewoon lekker af en toe met mijn vrienden uit eten gaan en een wijntje te drinken of een patatje te eten, zonder daar schuldig over te voelen. Toen zag ik een bericht op mijn Instagram van Makkelijk Afvallen.”

Afvallen zonder pillen

“Het verhaal van Niels Bosman sprak mij erg aan. Het was net of ik mijn eigen levensverhaal zat te lezen. Ik wilde niet aan de pillen, naar afvalclubjes en noem maar op. Makkelijk Afvallen heeft lekkere recepten, wat mijn wel aansprak. Simpel, weinig tot geen koolhydraten eten. Verder mag je zo veel eten tot je geen honger meer hebt.”

Ervaring met het dieet

Ingrid volgende ons 50 dagen koolhydraatarm programma. Na afloop vertelde ze vertelde ons dat ze het schema niet altijd exact kon volgen. Vanwege haar werk was er op sommige dagen niet genoeg tijd om de maaltijden voor te bereiden. Door zelf dagmenu’s te wisselen en recepten te combineren stelde ze zelf haar programma samen. Dat is proactief!

“Ik trok alle recepten eruit die ik makkelijk met mijn werk kon combineren. En die ik lekker vond, want het moet natuurlijk wel lekker blijven.”

Geen bijwerkingen

Het veranderen van je eetpatroon kan leiden tot tijdelijke bijwerkingen. Hoe strenger het dieet is, hoe heftiger de bijwerkingen zijn. Het koolhydraatarm dieet van Ma is geen streng dieet. Toch vroegen we haar of ze negatieve bijwerkingen had ervaren.

“Ik was op alles voorbereid, toen ik begon. Suiker aanval, chagrijnig, eet aanvallen. Maar nee, niets gebeurde er.”

Het is echt te doen. Als ik het kan, dan kan iedereen het!!!”

Motivatie

Wij vroegen aan Ingrid hoe zij zichzelf heeft gemotiveerd in het afgelopen jaar.

“Denk niet ik moét zo veel afvallen. Nee, bekijk het liever per 5 kg. Totdat je je goed voelt en er goed uitziet! Dit hou ik zeker vol voor de rest van mijn leven! Pas op wat je eet, maar geniet vooral!! Het is echt te doen. Als ik het kan, dan kan iedereen het!!!”

Iedereen heeft recht op guilty pleassures, want het is belangrijk om jezelf te belonen. Zonder schuld gevoel natuurlijk. Voor Ingrid is dat elke dag een stukje chocolade. Die sterke van 80%, lekker bij de cappuccino. Want er gaat voor Ingrid geen dag voorbij zonder.

Snoepen is er niet meer bij voor Ingrid. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet geniet. Ingrid is er stellig van overtuigd dat je jezelf af toe wel moet trakteren. Toch zeker één keer per week.

“Ik neem nog steeds een patatje, maar hou het nu bij een klein handje. En op een feestje neem ik af en toe een drankje. Maar niet te veel, hoor!”

Ik ben energieker en heb weer vol zin in het leven!

Het succes

Ingrid is een nieuw mens. Ze heeft al flink wat kilo’s achter zich gelaten en is van maat 54 naar 46 gegaan. Wie zoveel achter zich laat, krijgt daar veel voor terug. Ingrid straalt en heeft haar zelfvertrouwen terug. Ook hoeft ze zich nu niet meer schuldig te voelen. Want door het volgen van het programma kan Ingrid beter keuzes maken en daar aan vasthouden.

“Ik ben energieker en heb weer vol zin in het leven! Ik volg nu ook een half jaar een grimeur opleiding, wat ik altijd heb willen doen. Ik doe weer alles wat ik leuk vind. En als single vrouw, heb ik ook weer bekijks van het mannelijk geslacht!“

Lieve Ingrid, namens het team van Ma, gefeliciteerd met al je successen. Wij wensen je heel veel geluk en natuurlijk succes met de studie. Bedankt voor het delen van jouw persoonlijke ervaring.

<3

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie