Zoek je hulp bij afvallen of behoor je tot de 80% die terugvalt?

  1. Leestijd 6 min
  2. 17 11 2020
Deel dit bericht
hulp bij afvallen

Zoals je wellicht weet vallen 80% van alle mensen die op dieet gaan vroeg of laat weer terug in oude gewoontes. Dit komt doordat de meeste mensen het helemaal fout doen. Maar jij niet natuurlijk, want jij bent immers op zoek gegaan naar hulp bij afvallen. En dat is een eerste belangrijke stap. Gefeliciteerd daarmee alvast 🙂.

In dit artikel krijg je de meest gemaakte fouten van mensen die willen gaan afvallen. En natuurlijk vertel je ook direct wat je WEL moet doen om succesvol af te vallen.

7 veel gemaakte fouten bij afvallen zonder hulp

Stop met diëten en neem een coach.

Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout. De meeste mensen gaan een streng koolhydraatarm of ketogeen dieet volgen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit meestal mislukt. Dit heeft twee redenen.

Ten eerste gaat men vaak te weinig eten. Er kunnen dan tekorten in je voeding ontstaan, waardoor je stofwisseling niet meer goed werkt. Ten tweede houdt bijna niemand dit vol. Want ons lichaam heeft koolhydraten nodig om te overleven. Hoe dit precies zit lees je hieronder.

Met alleen een boek ga je het niet redden.

Laten we eerlijk zijn. Dit is vast niet de eerste keer dat je probeert gewicht te verliezen. Hoeveel dieet boeken of afslank programma’s heb jij al geprobeerd? Je hoeft je hiervoor niet te schamen hoor. Want enorm veel mensen zijn in constant gevecht met de weegschaal. Sommige mensen wel hun hele leven.

Maar wees gerust. Dit hoeft jou niet te gebeuren hoor. Laat mij je helpen door je te begeleiden om de juiste stappen te zetten die nodig zijn om blijvend af te vallen zonder jojo effect. Hoe dit precies werkt, ontdek je op het eind van dit artikel.

Pas op met te weinig koolhydraten eten.

Wist je dat koolhydraten de belangrijkste brandstof zijn voor ons lichaam? Alle koolhydraten worden namelijk omgezet naar glucose en glucose zorgt voor energie in je bloed en je spieren. Eet daarom juist WEL koolhydraten. Maar kies de goede koolhydraten en laat de snelle achterwege.

Doe jij het ook alleen?

Veel mensen maken deze begrijpelijke fout. Ze kopen een dieet boek of afslankprogramma en gaan zelf aan de slag. Ze denken er te makkelijk over. Kijk, begrijp me niet verkeerd. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar om te kunnen winnen moet je wel de juiste spelregels in acht nemen.

Waarom denk je dat mensen als Madonna, Michael Jackson, Oprah Winfrey en Michael Jordan zo succesvol zijn? Juist, omdat ze de juiste begeleiding hebben gekregen. Ze werken met de beste coaches. Dit gun ik jou ook. Hier lees je verder over de voordelen van samen overgewicht te lijf gaan.

Gratis recepten zijn niet genoeg

Met alleen gratis recepten van het internet ga je het niet redden. Op het internet vind je talloze gratis koolhydraatarme recepten. Zelf hebben we er ook zo’n 700 🙂. Maar ik moet je echt vertellen, dat alleen recepten NIET voldoende zijn.

Als jij denkt dat je het wel gaat redden met gratis recepten van het internet, dan heb je het mis. Dat kan ik je verzekeren. Succesvol afvallen vergt namelijk wel een serieus commitment. Mijn mentor zei altijd: “if you don’t pay, you don’t pay attention”. En daarin heeft hij gelijk. Mijn aller belangrijkste tip van vandaag is dan ook: “Investeer daarom in jezelf”. Je bent het waard. Doe mee met een bewezen programma en verzeker jezelf van die stok achter de deur. (bron)

De diëtist is meestal niet genoeg.

Voedingsadvies is een belangrijk onderdeel als je wil gaan afvallen. Maar het is niet genoeg. Je hebt meer nodig. Namelijk kennis en begeleiding. Je heb kennis nodig over hoe je lichaam precies werkt. Je metabolisme bijvoorbeeld. En hoe je het beste kunt trainen. Wat je wel en niet moet doen.

Bovendien heb je begeleiding en coaching nodig. Een stok achter de deur. Een coach is de perfect hulp bij afvallen. Deze persoon houdt je verantwoordelijk voor de door jouw opgestelde doelen. (bron)

Blijvend afvallen lukt niet in 4 weken.

Neem minimaal 3 maanden om gezonde gewoontes te creëren. Geef jezelf de tijd. Neem een jaar. Het gaat erom dat je kleine stapjes zet die je kunt volhouden. In een keer je dieet compleet veranderen is meestal niet het beste idee.

Hoe het wel moet? Dat ontdek je in onze 6 stappen methode.

Investeer in jezelf en in je gezondheid.

Ik heb het al eerder gezegd, maar ik herhaal het graag nog een keer. Jij bent het waard. Echt! Het gemiddelde dieet boek in Nederland kost €37,00. Sommige methodes zijn iets duurder, andere goedkoper. Maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom de meeste diëten, boeken, recepten en supplementen niet werken?

Juist ja, je krijgt geen persoonlijke begeleiding. Als jij je gezondheid echt serieus neemt, durf er dan ook in te investeren. Haal de beste begeleiding in huis en laat je coachen door professionals.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Geef een reactie