Het groente smoothie dieet – hoe ik 7,8 kilo af viel in één week*

 1. Leestijd 14 min
 2. 07 08 2015
Deel dit bericht
Het groente smoothie dieet

 

Inhoudsopgave

 1. Waarom groente smoothies?
 2. Afvallen met groente smoothies + mijn ervaringen
 3. 5 gouden tips: slank blijven na het groente smoothie dieet
 4. 3 grote voordelen groente smoothies
 5. Conclusie en tips

Waarom groente smoothies?

De cijfers liegen er niet om. Veel vrouwen hebben last van overgewicht, met name als ze ouder worden. En dit is ook niet gek. Als je kijkt naar wat wij als Nederlanders gewend zijn om te eten: ons dieet bestaat voornamelijk uit koolhydraten, vlees en suikers.

We hebben de grootste moeite om ons aanbevolen portie groenten binnen te krijgen. Met name onder kinderen is dit cijfer schrikbarend. Even de feiten op een rijtje:

 1. 48% van alle Nederlanders heeft last van overgewicht. Dit betekent dat meer dan 7 miljoen mensen te dik zijn
 2. Slechts 5% van de Nederlanders eet voldoende groenten.
 3. Onder kinderen is het NOG erger. Slechts 1% van alle kinderen in Nederland eet voldoende groenten!

En als jij nu eens eerlijk naar jezelf kijkt. Geldt dit ook voor jou? Eet jij voldoende groenten? Of eet jij ook veel vlees, suikers en koolhydraten? En weet je wat, dit is helemaal niet raar hoor, want zo zijn we immers opgevoed…

Maar wellicht heb je ook last van de gevolgen:

 • Je bent niet tevreden met je lichaam, buik en billen?
 • Je hebt soms weinig energie en kom je moeilijk de dag door?
 • Een slechte huid misschien?
 • Of misschien zit je niet lekker in je vel en heb je weinig zelfvertrouwen?

Ben jij ook suikerverslaafd?

‘Ik was verslaafd aan alles’

Tot ongeveer een jaar geleden leefde ik van koffie, sigaretten, suiker (met name chocola) en brood. Het resultaat was dat ik eigenlijk constant van de ene kick naar de andere leefde. Of het nu koffie, sigaretten, chocola of alcohol/drugs was, eigenlijk was ik gewoon verslaafd aan alles.

Ik denk dat dit voor velen van ons herkenbaar is. En weet je, we kunnen er eigenlijk niets aan doen. Want ga eens boodschappen doen in de supermarkt. Bekijk eens hoeveel junkfood er in de schappen ligt. Alcohol, snoep en frisdrank… En dan ook nog in de bonus bij de Albert Heijn. 35% korting op een appeltaart… Hoppa, die is van mij!

De voedingsmiddelenindustrie heeft ons dus volledig in de hand. Vaak zonder dat wij dit zelf doorhebben. We denken dat we gezond eten, maar als je goed gaat kijken en eerlijk bent naar jezelf, dan valt dit vaak toch vies tegen.

Ma’s Tip: lees ook eens mijn artikel over het volgen van een detox kuur

Afvallen met smoothies + mijn ervaringen

Zelf ben ik dus 7,8 kilo afgevallen met smoothies in een week. Hoe? Door 7 dagen lang alleen groente smoothies te drinken. Oké, en af en toe een kopje bouillon. Deze detox periode ging vooraf aan 3 dagen afbouwen en 2 dagen opbouwen. Nu ben je vast benieuwd hoe ik dit precies heb gedaan. Mijn schema zag er als volgt uit:

1. Afbouwperiode voorafgaand aan het groente smoothie dieet

 • Dag 1: geen vlees, vis, eieren, kaas of vleeswaren. Geen zoete- of hartige tussendoortjes. Geen brood, rijst en pasta.
 • Dag 2: Geen cafeïne en alcohol. Geen in vet- of olie gebakken producten.
 • Dag 3: Ga over op twee maaltijden en eet ongeveer de helft van wat je doorgaans eet. Geen zuivel. Eet alleen groenten en fruit.

2. Maaltijdschema tijdens het smoothie dieet

Alle groente smoothies die ik tijdens mijn detox periode dronk bestonden uit 700 ml smoothie verdeeld over 3 smoothies. Onderstaande ingrediënten deed ik in een blender vermengt met 200 ml yoghurt of water.

 • Dag 1: zuurkool smoothie. Bah Bah. Deze smoothie was echt afschuwelijk. Ik had bijna braakneigingen terwijl ik hem dronk. Niet echt motiverend hè? Ik zou je deze smoothie dan ook niet aanraden.
 • Dag 2: groente cocktail smoothie, bevat onder andere tomaat, wortel, ui en rode bieten. Ook deze smoothie vond ik niet super lekker. Ik was nog niet geheel op de hoogte hoe je echt lekkere groente smoothies maakt. Nu wel gelukkig 🙂
 • Dag 3: gemengde groente smoothie. Hierin zaten knolselderij, wortel en rode bietjes. Deze was redelijk ok.
 • Dag 4: rode bieten smoothie. Ingredienten: rode bieten, yoghurt, handjevol bramen en een glaasje sinaasappelsap.
 • Dag 5: groente cocktail smoothie. Zie dag 2.
 • Dag 6: gemengde groente smoothie. Zie dag 3.
 • Dag 7: appel wortel smoothie. Ingredienten: 1,5 appels en 5 grote wortelen en 200 ml yoghurt.

Na 7 dagen alleen maar koolhydraatarme smoothies maken ben je er echt wel even klaar mee. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een hapje vast voedsel na 7 dagen. Voor mij was dat een hapje banaan. Kun je alles direct weer eten na een groente smoothie detox? Nee, je moet weer langzaam opbouwen. Hierbij mijn opbouwschema.

3. Rustig opbouwen na de groente smoothie detox

Na het dieet, gebruikte ik het volgende schema voor de opbouwperiode:

 • Dag 1: Een stuk fruit als ontbijt. Klein schaaltje havermout als lunch. Tussendoor at ik wat verse groente of een rijstwafel.
 • Dag 2: Havermout en een stuk fruit als ontbijt. Voor de lunch gebruik je maximaal 2 crackers of rijstwafels. Als diner kun je roergebakken groente en wat rauwkost eten. Tussendoor fruit of een rijstwafel.
 • Dag 3: Zelfde als dag 2, alleen nu kun je bij het diner ook een stukje vis of tofu gebruiken.

In totaal duurt het groente smoothie dieet dus 13 dagen, inclusief 3 dagen afbouwen en 3 dagen opbouwen. Daarna kun je in principe weer alles eten. Maar hier ligt nu precies het geheim (en gevaar) van groene smoothies.

Als jij na deze detox nu eens definitief je eetpatroon zou aanpassen. Dan kun je pas echt een gezond en slank bikini lichaam krijgen. Voor altijd! Lees snel verder hoe ook jij dit kunt bereiken.

Onthouden
Een goed detox-programma bestaat uit een afbouwperiode, een detox-periode en een opbouwperiode. Als je het goed doet staat een kuur niet op zichzelf, maar is het een startschot voor een gezonder en slanker leven.

5 gouden tips: slank blijven na het groente smoothie dieet

Laat ik heel eerlijk tegen je zijn. Je kunt makkelijk tussen de 5 en 10 kilo in een week verliezen met dit dieet. Maar zoals het woord dieet al doet vermoeden. Als je na het dieet weer gewoon je oude eetpatroon oppakt, dan zitten die kilo’s er binnen no-time weer aan.

Om blijvend te kunnen afvallen met smoothies, zul je je eetpatroon definitief moeten veranderen. Ik geef je nu 5 gouden tips om hier direct mee te beginnen:

1. Hulde, je bent afgekickt van je suikerverslaving: keep it this way

Doordat je 13 dagen bijna geen suikers hebt gegeten, zal je suikerverslaving weg zijn. Het is een utopie om het helemaal zo te houden, dat weten we allemaal. Dus af en toe wat lekkers (suikers, junkfood) eten mag best. Als je maar balans hebt. Dus geen heel pak koekjes, hele reep chocola of die hele zak chips. No more! Zo ben jij helemaal niet. Je hebt het niet nodig en het is gewoon smerig.

2. Vervang junkfood voor gezonde tussendoortjes

Na je smoothie detox, zorg je dat je geen chips, koekjes en andere junkfood meer in huis haalt. Als je het eet, doe het dan buitenshuis. Bijvoorbeeld op een feestje. Maar thuis is junkfood niet meer welkom. In plaats hiervan, eet je vanaf nu lekkere wortels, noten of drink je een groene smoohtie natuurlijk…

3. Vervang 1 maaltijd per dag voor een groente smoothie

Wij zijn erg gewend om 3 keer per dag te eten. Wist je dat dit helemaal niet nodig is? Ik ken behoorlijk wat succesvolle mensen, die 1 maaltijd per dag verkiezen. Maar het gevaar is dan wel dat je veel gaat snacken. Daarom ben ik geen voorstander van 1 maaltijd per dag. Maar wat je vanaf nu kunt doen, is 1 maaltijd per dag vervangen voor een goed gevulde groente smoothie.

4. Beweeg, dans, rek, strek of doe oefeningen

Misschien heb je het wel eens gehoord. Sporten heeft geen effect op afvallen! Je hoeft dus niet per se te sporten om af te kunnen vallen. Maar, wat wel super belangrijk is is bewegen. Om twee redenen. De eerste is calorieën verbranden. Heel simpel, wat je eet moet ook verbrand worden. Dit doe je door te bewegen.

De tweede reden is dat stilstand achteruitgang betekent. Of nog erger. Stil staan betekent dood gaan. Ook om allerlei vervelende ziektes tegen te gaan, zijn bepaalde oefeningen (bijvoorbeeld springen) erg belangrijk. Ik ga hier nu niet verder op in, omdat het een beetje off-topic is. Maar onthoud dat je moet bewegen.

Ma’s Tip: Zelf hou ik ontzettend van dansen. Elke dag zet ik mijn favoriete muziek aan en dans ik een kwartiertje. Super lekker!

Beweeg en dans

5. Eet voldoende gezonde koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten

Voor een goede vetverbranding en juiste hormoonhuishouding is het ontzettend belangrijk om genoeg gezonde voeding te eten. Dit is wat je aanraadt:

 1. Langzame koolhydraten: 35% van je totale dagelijkse eten bestaat uit langzame koolhydraten zoals bruine rijst, quinoa, havermout en fruit
 2. Gezonde vetten: 30% van je totale dagelijkse eten bestaat uit gezonde vetten die in vlees, vis, avocado’s en noten zitten.
 3. Eiwitten: zorg ervoor dat 35% van je eten per dag bestaat uit eiwitten die in vlees, vis, eieren en zuivel zitten.

Onthouden
Een gezonde levensstijl bestaat uit een gevarieerde voeding, voldoende beweging en ruimte voor geluksmomentjes. Lichamelijke- en geestelijke gezondheid gaan hand in hand.

3 grote voordelen groente smoothies

Groente smoothies hebben namelijk nog andere voordelen dan afvallen alleen. Ik zal er nu drie met je bespreken.

1. Meer energie en flow

Ik heb een dagboek bijgehouden toen ik mijn zelf ontwikkelde groente smoothie dieet volgde. En ik wil je  nu graag een aantal citaten geven uit mijn dagboek:

“Ik ben scherp en voel vaak een heerlijke tinteling op mijn huid. Het gevoel van kippenvel, je kent het wel. Wel heb ik het de hele tijd koud. Dikke trui aan en de verwarming lekker hoog dus”.

“Eenmaal thuis ga ik lekker aan het werk. Ik merk dat ik heel scherp ben en het werken gaat echt goed. Ik zit in flow”.

Dus als jij wel eens last hebt van vermoeidheid of depressie, dan is de kans groot dat het aan je voeding ligt. Met een groene smoothie detox kun jij dit veranderen. Dus wil jij meer energie ervaren? En weer het gevoel hebben dat je ‘in flow’ bent? Start dan vandaag nog met groene smoothies.

2. Dagelijkse portie groente en fruit

Het is heel makkelijk. Gooi 200-300 gram groente en 2 stuks fruit in een blender. Voeg je favoriete ingrediënten toe en blend alles tot een glad geheel. Hoppa, je hebt je aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen voor vandaag weer binnen.

Het is echt zo simpel, het enige wat je nodig hebt is een blender. En weet je wat? Als je een beetje let op het seizoen, zijn groene groente zoals spinazie nog goedkoop ook.

Wat wil je nog meer?

Ma’s Tip: kauw op je smoothie! Hierdoor zul je de vezels die in groente en fruit zitten, beter opnemen. Dit is wel een belangrijke extra bonus tip die je nu zomaar te pakken hebt 🙂

3. Mooie en jonge huid

De vitaminen en mineralen uit groene smoothies hebben een verjongend effect op jouw huid. Je hoeft alleen maar groene smoothies te drinken en je gaat er jonger uit zien.

Helaas heb je hierboven gelezen dat bijna niemand in ons land genoeg groente en fruit binnenkrijgt. Misschien geldt dit ook voor jou? Dan zou ik je willen vragen om een foto van je gezicht te maken voordat je aan het groente smoothie dieet begint en eentje na 6 maanden. Je zult het verschil zien. Groene smoothies maken je jonger.

Onthouden
Met groente smoothies kom je eenvoudig aan je voedingsmiddelen. Hierdoor voel je je lekkerder, heb je meer energie en focus en zal je er jonger en gezonder uit gaan zien.

Conclusie en Tips

Dit waren mijn ervaringen en tips voor het volgen van een groente smoothie dieet. Ik hoop dat ik je hiermee heb geïnspireerd om ook groene smoothies te gaan drinken. Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Lees dan de ervaring van Daniëlle en oordeel zelf.

Wil jij ook een hogere weerstand, meer energie en een Boost in het afvallen?

Geef je lichaam 1 week om zich volledig te herstellen. Met het 7 Daagse Detox Plan werk je met groene smoothies naar een gezond gestel. Je zult merken dat je:

 • Makkelijker afvalt
 • Meer energie hebt
 • Een stralende gezondheid ervaart

*Disclaimer: De auteur heeft zijn uiterste best gedaan om deze website zo duidelijk mogelijk te publiceren. Toch is het gebruik van deze informatie geheel op eigen risico. De auteur geeft geen garanties voor de inhoud van dit materiaal. De resultaten kunnen per individu verschillen. Ook geef ik geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt, raad ik je ten alle tijden aan om contact op te nemen met jouw huisarts.

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

In 1 week je lichaam ontgiften!

76 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit recept Artikel

 • Suud

  Mag je ook honing toevoegen ?

  • Evelien Vis

   Het is beter om geen honing toe te passen. In een detox wil je het lichaam ook reinigen van alle suikers. En honing is weer een suiker.

  • louis

   nee

 • Hana

  Hallo Niels, kun je mij helpen, asap 1O kilo af te vallen?
  Groetjes, Hana.

  • Evelien Vis

   Wij willen je zeker helpen om af te vallen. Waar gaat je voorkeur naar uit? Wil je eerst een detoxkuur doen en daarna koolhydraatarm eten? Of wil je liever gelijk koolhydraatarm eten?

   • Hana Ben

    Hallo Evelien,
    Zegt u het maar, ik volg…zo lang ik 10kg asap afval is het allemaal goed.
    Gr

    • Evelien Vis

     Hallo Hana, Een smoothie detox is een mooi begin om af te vallen. Daarna zou ik gelijk beginnen met koolhydraatarm eten om verder te kunnen afvallen. In een week de 10 kilo snel willen afvallen door een smoothie detox is verstandig. Smoothie detox kun je ook niet langer dan een week doen, dat is niet goed voor je lichaam, vandaar het vervolg door koolhydraatarm eten

 • Kimberley Pex

  Ja ik ben behoorlijk afgevallen door de nutribullet. Door regelmatig gebruik en nonstop voedselvergiftigingen door de nutribullet. Onder de rubberen rand onder de messen in de schroefdop had zich door de jaren heen een vieze gore zwarte bacterie smurrie gevormd. De oorzaak van mijn diaree en gewichtsverlies en heftige darmkolieken. De arts stond voor een raadsel Het is nu duidelijk . Er stond nergens beschreven dat er een onzichtbare rubberen rand in de schroefdop zat. Goed afspoelen stond in bijsluiter, verder niks.

 • Arjen

  Hoop Text om af te vallen. Kon je het niet bundelen.?
  Gewoon goede blender kopen of staafmixer.
  Fruit en groeten mengen naar believen. Maakt niet uit wat je hebt die dag gewoon wat er in de aanbieding is, maar worteltjes, bleekselderij en avocado zijn mijn favorieten wanneer het op groeten aankomt.
  Fruit: Peren, Kersen, Abrikoos, Druiven maken je smoothie weer lekker zoet, sinasappel, citroen, limoen, pepermuntblad, ananas, mango.

  Probeer een half half mengsel te creeeren en anders wat meer fruit.

  KLAAR.!

  groetjes,
  Arjen

 • Lis

  Hoi Niels ,

  Kan dit dieet ook samen met intensief sporten? Ik loop sinds 2,5 maand hard. Het einddoel is 5 km binnen 30 minuten, eind deze maand. We lopen 2 keer per week. Ik vraag me af of je voldoende energie hebt om te sporten.

  • Makkelijk Afvallen

   Hoi Lis! Je bent goed bezig zeg! Het koolhydraatarm dieet kan zeker worden gevolgd als je daarnaast intensief sport. Het is namelijk niet zo dat je helemaal geen koolhydraten eet. Wel kan het zo zijn dat je iets meer van de gezonde koolhydraten die in het recept worden gebruikt wilt eten, of bijvoorbeeld een gezonde snack wilt eten na het sporten. Als je meer uitleg wilt over koolhydraten en hun werking kun je hier eens kijken: https://makkelijkafvallen.nl/koolhydraten/ . Succes!

 • Monda Bambust

  hallo,
  ik ben nu de 5de dag van het smoothiedieet maar ben wel ontgoocheld want ik ben nog maar 1 kg kwijt en volg het nochtans strikt. Elke dag wandel ik minimum 1u 1/2 tot 2u, dus beweging genoeg. Ik ben benieuwd en vind het raar want ik heb 5 kg overgewicht,
  groetjes,
  Monda

  • nicky

   5 kg overgewicht is niet veel. Iemand die 10 kg kwijt raakt in een week heeft sowiezo een veel groter overgewicht maar zelfs dan is 10 kg vet verliezen in een week simpelweg onmogelijk. Blijf doen wat je doet en zolang er minder calorieën in gaan dan verbruikt word zul je die 5 kg kwijt raken. Gr Nick

 • Sil

  Wat zijn de hoeveel heden dus hoeveel gram of ml van de groente mag je?

 • Sil

  Hoi Annemieke, 3 smoothies per dag! Alle drie dezelfde dus bv zuurkool dag 1 verdeeld in 3?

 • Chanada

  Hi,

  Dus even voor de duidelijkheid, je drinkt 3 smoothies op een dag. En dat is het?
  En tijdens je afbouw 3 dagen, wat mag je de 1e dag dan wel eten?

  • Ellis

   Je maakt of 3 keer een smoothie van 300 ml of in 1 keer van 900 ml dit drink je gedurende de dag.
   Afbouw:
   Dag 1: geen vlees, vis, eieren, kaas of vleeswaren. Geen zoete- of hartige tussendoortjes. Geen brood, rijst en pasta.
   Dag 2: Geen cafeïne en alcohol. Geen in vet- of olie gebakken producten.
   Dag 3: Ga over op twee maaltijden en eet ongeveer de helft van wat je doorgaans eet. Geen zuivel. Eet alleen groenten en fruit.

 • Moon

  Kan ik in de sojamelk smoothie de sojamelk ook vervangen door amandelmelk of kokosmelk? Ik ben nl. allergisch voor alles van soja.

 • Miranda

  Ik heb een slowjuicer om groentesap te maken van b.v. spinazie bleekselserij enz.
  Je hebt dan minder stukjes in je smoothie. Fruit doe ik erna in en even met staafmixer, klaar !
  Wat vindt jij hiervan ?
  Is dit goed idee ?

 • Jolien

  Hallo,

  Ik ken een detox-kuur die werkt met 1100 kcal per dag.

  Hoeveel smoothies drink je zo per dag met een 5daagse detoxkuur?

  Groetjes

  Jolien

 • linda

  Goedenmorgen

  Wat is realistisch om van uit te gaan dat je afvalt met de 7 dagen detox?
  Ik heb een operatie in het vooruitzicht en moet op zeer korte termijn nog 4-5 kilo kwijt.
  Kan ik dat halen met deze detox?
  Daarna wil verder gaan met koolhydraatarm afvallen.

  • Amber

   Hoi Linda,
   3 kg zeker.. het verschilt erg per persoon en of je het precies volgt.
   Ik zou het gewoon proberen en daarna doorgaan met kha-eten!
   Dan komt het vast goed.

   Groetjes,
   Amber – Ma

  • Hg

   Ik ben hier inderdaad 3 kg mee kwijtgeraakt. Had meer gehoopt want ik vond de smooties echt niet lekker was dus ook echt afzien de dagen dat je alleen maar smooties drinkt! Ik hoef ze voorlopig niet meer….

 • Barbera

  Kan je de smoothie van te voren maken, bv de avond ervoor?

  • Amber

   Hoi Barbera,
   Dat kan zeker. Doe de smoothie dan wel in een afgedekte fles/pot.

   Groetjes,

   Amber – Ma.

 • Yolanda

  Kan je smooties ook invriezen zodat ik een voorraadje heb?

  • Amber

   Dat zou kunnen! Wel direct invriezen nadat je de smoothie gemaakt hebt.

 • Sanne

  Wat voor yogurt zit erin? Magere of kan griekse ook wat heeft u gedaan ?
  Gr

 • Bianca

  Mag je met de afbouwperiode wel aardappels?

  • Niels Bosman

   Nee, dat raad ik je niet aan. Het juist de bedoeling om deze gehele periode echt zo min mogelijk KH binnenkrijgen. Daarna kun je dit weer langzaam opbouwen.

 • Loubna

  Hi,

  Is het ook goed om gewone normale vanille yoghurt te eten?

  • Niels Bosman

   Hoi Loubna, tijdens dit programma kun je beter zo min mogelijk suikers toevoegen, zoals in vanille yoghurt zit. Maar een enkele keer kan geen kwaad.

 • SJS

  Hi Niels,

  Ik heb een kleine vraagje.
  Ik had een smoothie in gedachten
  Beetje soya almond Milk, handjevol bevroren rode fruit, 1 kleine zakje havermout en 2 eetlepels havermout .
  Kan dat ook?

  • SJS

   Ik bedoel 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • Niels Bosman

   Hoi, ik zou de havermout weglaten en daar iets van zaden ofzo aan toevoegen. Hoewel, het op zich wel kan hoor. Alleen havermout bevatten veel KH en wordt normaliter binnen ons groene smoothie dieet weggelaten. Succes!

 • Sonia

  Beste Neils
  Als ik na de detox periode niet gewenste gewicht verloren mag door gaan met groente smoothei om meer gewicht te verloren of moet ik met de opbouw dagen het dieet afronden en over een tijdje weer beginnen?
  Wat zou jij adviseren?

  Gr.sonia

  • Niels Bosman

   Hoi Sonia, ik heb je gemaild. Gr, Sierk – MA

 • Sonia

  Hi
  Ik ben zeer benieuwd over deze dieet. Ik wil het volgende week beginen en proberen.allen de hoeveelheid is niet helemaal duidelijk voor me. Er staat 700 ml plus 200 yoghurt bij. Dus 900 ml voor hele dag in drie delen delen Of 700 ml voor elke keer? Graag beetje uitleggen.
  Alvast bedankt

  • Niels Bosman

   Hoi Sonia, het is 900 ml (dus inclusief de yoghurt) verdeeld over 3 drinkmomenten (300ml per smoothie). Je mag overigens wel ietsjes meer maken hoor, dat is niet erg. Heel veel succes! Gr, Sierk – MA

 • Jolanda

  Doe je alle groente rauw in de blender zonder extra vocht toe te voegen?

  • Niels Bosman

   Hoi Jolanda, yes, die doe je er rauw in en voeg water toe totdat hij de voor jou prettige dikte/consistentie heeft bereikt om te drinken. Drink smakelijk! 🙂

 • Joyce

  Wat is dit motiverend zeg! Ik volg je nu een paar weken op Facebook en ben deze week begonnen met kha eten. Ik ga volgend jaar mei trouwen en wil het liefst nog 10 tot 15 kilo kwijt (ben eerder al 16 kilo afgevallen met het 17 dagen dieet) dan ben ik weer hetzelfde maatje als toen ik mijn vriend leerde kennen! Ik wil volgende week beginnen met het smoothie dieet, eens kijken hoeveel ik eraf krijg!

  • Niels Bosman

   Joyce, wij worden helemaal gelukkig van jouw bericht! Dit gaat je absoluut lukken en dan staan de maatjes van vroeger samen voor het altaar! Houd je ons op de hoogte? Liefs Sierk – MA

  • Neelo

   Hoii 17 dagen dieet? Welke is dat

 • Shirley

  Zit in t boekje 50 dagen koolhydraatarm ook smootjierecepten ?

  • Niels Bosman

   Yes, er zitten 5 heerlijke smoothie recepten tussen 🙂

 • Anoniem

  Mag je ook zout toevoegen of andere specerijen en als je echt trek hebt kan je dan. Gewoon fruit pakken of beter groente of een rijstewafel?

  • Niels Bosman

   Hi! Ja, je mag zout en specerijen toevoegen. Als je trek hebt kun je het beste een gezonde KHA snack pakken. Bijvoorbeeld cherry tomaatjes of komkommer met kipfilet. Natuurlijk kun je ook altijd een stukje fruit eten. Maar fruit bevat ook best veel KH, dus je wil daar niet teveel van eten. Vooral als je wil afvallen.

 • jorieke

  Waar kan ik de recepten vinden van de Groene Smoothies? Ik ben wel benieuwd hoeveel ik in 1 week kan afvallen.

  • Niels Bosman

   Hey Jorieke, bekijk even de rest van de website. Er staan genoeg groene smoothie recepten op. Die kun je allemaal gebruiken 🙂 Ben trouwens ook bezig met een detox programma te ontwikkelen, waar alles uitgeschreven staat. Ik hou je op de hoogte.

 • S

  Ik wil ook graag beginnen, pak je 3 groente smoothies per dag en tussen door een drinkbouilon en verder niks?

  • Niels Bosman

   Yes! Helemaal correct. Eventueel wat fruit toevoegen aan je groente smoothie.

  • Emma

   Haii, is dit groente smootie dieet met gluten?

   Gr. Emma

   • Niels Bosman

    Volgens mij is dit groene smoothie dieet volledig glutenvrij, we gebruiken alleen groente en fruit.

 • Miranda

  Ik ben ZO gemotiveerd om hier binnenkort mee te starten!!! Na deze detox van 13 dagen begin ik met het 50 dagen koolhydraatarme dieet! Super gemotiveerd! Toch nog even een vraag over de 3 dagen afbouwperiode. Er staat (bijv de 1e dag) wat je niet mag eten, maar wat mag je dan wel? Is het zo dat wat je op de 1e afbouwdag niet mag dit de 2e dag wel weer kun eten? Bedankt dat jullie mij hebben kunnen motiveren om EINDELIJK is te beginnen met afvallen!! Super!

  • Niels Bosman

   Hey Miranda,

   Goed bezig! Een detox is idd een goed startpunt om te beginnen met afvallen. Afbouwen kun je als volgt doen:
   Dag 1 afbouw: eet 2 maaltijden uit het 50 dagen menu + 1 tussendoortje
   Dag 2 afbouw: eet 1 maaltijd uit het 50 dagen menu + 2 tussendoortjes
   Dag 3 afbouw: 1 smoothie en 3 tussendoortjes uit het kha 50 dagen menu

   succes,

   Ma

 • Anne

  Ik ben 13 kilo afgevallen met groene smoothies.

  • Niels Bosman

   Hoi Anne! Jeetje, wat goed van je zeg! Geniet van groene smoothies 🙂

   • Fatma

    Mag ik ook uw recept ik wil ook graag afvallen met smoothie dieet.

    Hoe maak moet ik mijn smoothie maken

  • christine

   Met welke smoothiesben je zoveel afgevallen?

   • Niels Bosman

    Hoi Christine, hier komen ze: Groente Smoothies. Boerenkoolsmoothie, Wittekoolsmoothie, Rodekoolsmoothie, Appel-Wortel smoothie, Gemengde groenten smoothie.

    • berckmans jaimy

     niels kan je mij mail sturen waar ik die recepten vind

  • steef

   Hallo.ik ben een jonge man van 46 en wil weer op mijn oude gewicht komen,ik wil er weer een kilo of 20 af hebben en mijn vet percentage moet flink zakken.
   wat zijn de beste afval smoothies en hoe maak ik deze precies.
   graag hoor ik dit.
   bvd
   steef

   • Niels Bosman

    Hey Steef, thanks voor je reactie. In bovenstaand artikel heb ik al 3 goeie afval smoothie recepten voor je beschreven. Op mijn website staan er nog meer. Eigenlijk zijn alle smoothies WAAR NIET TEVEEL FRUIT inzit, goed voor afvallen. Veel groente dus en een beetje fruit 🙂

  • claudia

   dat is echt goed. welke smoothies heb je gebruikt ik wil ook afvallen.

   • Ellis

    Hoi Claudia,

    In dit artikel staan 3 goeie afval smoothie recepten voor je beschreven. Op de website staan er nog meer. Eigenlijk zijn alle smoothies waar niet teveel fruit inzit, goed voor afvallen. Veel groente en een beetje fruit.

  • Sharona

   Wauw, heb je dan alleen maar smoothies gedronken en verder geen vaste maaltijden genuttigd?? Erbij gesport ofniet?

 • Hanneke

  Ik ga volgende week beginnen met groente smoothies. Bedankt voor de motivatie!

  • Niels Bosman

   Succes en geniet ervan!

   • Annemieke

    Goede dag.
    Mag je ook als je detox groente smoothies drinkt ook detoxthee erbij nemen.

    • Ellis

     Hoi Annemieke,

     Drink voornamelijk water en kruidenthee. En volgens mij is een detoxthee ook een mix van kruiden dus dat kan je dan gewoon drinken.

     Groetjes,

     Ellis – MA

   • Griet

    Niels heb 50 dagen makkelijk afvallen gekocht hoe kom ik op die site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *