Fit blijven op vakantie, zo doe je dat.

Bang om aan te komen op vakantie? Draai het om: Gebruik je vakantie juist om fit je worden.

  1. Leestijd 6 min
  2. 01 06 2022
Deel dit bericht
Met wandelen, fietsen en kanovaren kan je fit blijven op vakantie.

Wie wil fit blijven op vakantie, hoeft niet al zijn sportbenodigdheden mee te nemen. Met een paar wandelschoenen en sportkleding kom je al ver.

Ons advies: Verdiep je voor vertrek in de sporten die je uit kunt oefenen op de plaats van bestemming en controleer of je je aanvullend voor extreme sporten wil verzekeren.

Daarnaast heb je voor een reis naar landen buiten de Europese Unie vaak een visum nodig.

Waarom je op vakantie zou moeten sporten

Voor de meeste reizigers betekent reizen dat ze even afstand nemen van het dagelijks leven: nieuwe plaatsen, culturen en mensen leren kennen, genieten van de zon, zee, strand en niet te vergeten van het eten.

Toch zul je, om geen extra kilo’s als souvenir mee terug te nemen, zo nu en dan toch moeten sporten op vakantie.

Twijfel je nog? Dit zijn de grootste voordelen van fit blijven op vakantie:

  • Tevreden. Hoe fijn is het om eerst je hartslag op te voeren voordat je lekker van het zonnetje kunt genieten aan het zwembad of op het strand.
  • Biologische klok. Lichaamsbeweging helpt je niet alleen in je oude ritme te blijven, het helpt ook om je te herpakken na een jetlag, omdat sporten een diepe en rustgevende slaap bevordert.
  • Grijp die kans. Je hebt juist op vakantie voldoende tijd om te bewegen. Genoeg reden dus om iets aan sport te doen terwijl je op reis bent. Zo pak je mooi de kans een goeie nieuwe gewoonte aan te leren.

Voeding

Lichaamsbeweging samen met een evenwichtige voeding dragen bij aan een gezonde levensstijl en daarmee aan je algemene welzijn.

Natuurlijk wil je op vakantie van het lekkere eten genieten en dat mag ook.

Probeer vooral allerlei exotische hapjes, maar zorg dat het kleine porties zijn. Het kan hierbij helpen om veel water te drinken. Water voorziet je lichaam van energie, zonder dat het calorieën bevat.

Als je voor elke maaltijd een glas water drinkt, vul je je maag en zit je sneller vol, waardoor de porties kleiner kunnen zijn. 

Houd daarnaast vooral het eet ritme van thuis aan. Probeer evenwichtig en gezond te eten door vers en onbewerkt voedsel te nuttigen, veel fruit en groenten te eten en gezonde vetten en voldoende eiwitten tot je te nemen.

Wil je op vakantie niet te veel koolhydraten eten?

  • 80 Recepten met ontbijt, lunch en diner
  • Gevarieerde tussendoortjes
  • Uitgewerkte weekmenu’s

Zet dit programma op je e-reader en voorkom dat je aankomt onderweg.

Download hier

Zo blijf je fit op vakantie

Fitness. Tegenwoordig beschikt een heel aantal hotels over een fitnessruimte, maar ook als dit niet het geval is zijn er nog tal van andere mogelijkheden om fit te blijven tijdens het reizen. Want krachttraining is cruciaal, als je vet wilt verbranden.

Workout. Stel van tevoren een home-workout samen of bekijk het sportaanbod in de omgeving. In grotere steden vind je meestal genoeg zwembaden en sportscholen of ga anders een stuk hardlopen.

Hardlopen. Het mooie aan hardlopen is dat je het overal kunt doen en je tegelijkertijd de omgeving kunt verkennen.

Fietsen. Blijf daarnaast fit door afstanden te voet of met de fiets af te leggen in plaats van met het openbaar of met eigen vervoer. Dit houdt je niet alleen fit, maar is ook nog eens milieuvriendelijker. Neem daarnaast de trap in plaats van de lift.

Een actieve reis

Afhankelijk van je vakantiebestemming zijn er veel verschillende mogelijkheden om in beweging te blijven op reis. Als er een strand in de buurt is kun je gaan bijvoorbeeld gaan zwemmen of surfen.

Bevind je je in een bergachtig gebied? Dan is klimmen of boulderen is een goede optie voor een echte all-round workout, waarbij je zowel je uithoudingsvermogen als kracht traint.

Vietnam bijvoorbeeld is een perfecte vakantiebestemming voor reizigers die van een actieve vakantie houden. Je kunt je er bijvoorbeeld wagen aan de steile klim van Halong Bay of klauteren bij de Ba Ho Falls. 

Aanvraag van het visum Vietnam

Voor je vertrekt kun je je alvast inlezen over de mogelijkheden die de bestemming te bieden heeft op sportief vlak. Daarnaast is het van belang je ook in de visumregels te verdiepen. Zo heb je voor een actieve vakantie in Vietnam een visum Vietnam nodig. 

Sinds 2018 is het mogelijk om het visum Vietnam online aan te vragen, wat de aanvraagprocedure van het visum Vietnam relatief snel en eenvoudig maakt. Controleer voor je begint met het invullen van het aanvraagformulier of jij en je reisplannen aan alle voorwaarden van het visum Vietnam voldoen.

Als je van plan bent om extreme sporten te gaan beoefenen tijdens je reis, vink dan bij de aanvraag van een reisverzekering aan dat je het risico voor bijzondere sporten zoals bergbeklimmen en abseilen mee wilt verzekeren.

Deze post is aangeboden door visumbuitenland.nl

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Geef een reactie