Bierbuikje? 10 Onverwachte Producten die een Dikke Buik Veroorzaken

 1. Leestijd 6 min
 2. 14 09 2023
Deel dit bericht
Deze overwachte producten veroorzaken een bierbuik.

We krijgen vaak vragen over hoe je dat beruchte “bierbuikje” kwijtraakt. Heb je ook gemerkt dat alleen bier laten staan niet werkt?

Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar wat je ook doet het bierbuikje blijft plakken. Je bent niet de enige. Veel mensen hebben hier last.

Buikvet, of visceraal vet, kan ook gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Daarom wil ik deze post met je delen.

Ontdek hier de gevaren en de boosdoeners die je misschien over het hoofd hebt gezien. Wist je bijvoorbeeld dat niet alleen bier verantwoordelijk is voor dat hardnekkige vet? Lees snel verder hoe je hier vanaf komt.

De Gevaren van een Bierbuikje

Te veel buikvet is gevaarlijker dan te veel vet op bijvoorbeeld je heupen of billen. Het kan de kans op diverse gezondheidsricico’s vergroten.

Buikvet verminderen om deze redenen:

 1. Hart- en vaatziekten voorkomen
 2. Diabetes type 2 tegengaan
 3. Cholesterolwaarden verlagen
 4. Leververvetting voorkomen
 5. Kans op kanker verkleinen
 6. Ontstekingen in het lichaam remmen.

Buikvet is het meest gevaarlijke vet.

En wel als je hier niets aan doet. Het feit dat je deze post leest, betekent dat je op de goede weg zit en jouw gezondheid belangrijk vindt. Het goede nieuws is dat uit onderzoek blijkt dat je door gewicht te verliezen deze risico’s van een bierbuikje flink vermindert. Lees daarom snel verder (bron).

10 Bierbuik Veroorzakende Producten

De producten in dit lijstje worden vaak over het hoofd gezien. Op verpakkingen van producten staan misleidende teksten en websites geven de verkeerde informatie. Verminder je bierbuikje door onderstaande producten uit je dieet te schrappen.

1. Sneaky Light Frisdranken

Hoewel je misschien denkt dat je goed bezig bent met light-frisdranken, kunnen zelfs die suikervrije opties je gewichtsverlies belemmeren. Kunstmatige zoetstoffen kunnen de eetlust verhogen, waardoor je uiteindelijk meer calorieën binnenkrijgt.

2. Pas op voor Verborgen suikers in yoghurt

Yoghurt met een smaakje kan stiekem veel suiker bevatten. Zo bevat Almhof 0% vet perzik per schaaltje 23 gram koolhydraten. Dat is bijna gelijk aan 2 boterhammen. Controleer daarom altijd het etiket om te voorkomen dat je onnodige suikers binnenkrijgt.

3. Mueslirepen vol met “natuurlijke” zoetstoffen

Mueslirepen kunnen een gezonde keuze lijken, maar velen bevatten veel suiker en vetten. Ook al worden er natuurlijke zoetstoffen (zoals honing of agavesiroop) gebruikt, dan betekent dat nog steeds dat er een hoop suiker in zit. Daarnaast zijn mueslirepen vaak rijk aan noten. Lekker en gezond! Maar daardoor ook extra rijk aan calorieën.

4. Misleidend meergranenbrood

Van wit brood wisten we al dat het weinig voedingswaarde heeft en je de koolhydraten bij wijze van spreken direct op je buik kunt plakken. Maar wist je dat hetzelfde geldt voor meergranenbrood? Dit is vaak gewoon wit brood met daaraan een bruine kleurstof toegevoegd. Lees het etiket dus grondig. Let op dat volkorentarwemeel het eerste ingrediënt is op de ingrediëntenlijst.

5. Een kommetje vol kcal, uhm soep

Soepen uit blik of zakken kunnen verrassend veel zout en calorieën bevatten. Zelfgemaakte soepen zijn een gezonder alternatief. Ze zijn vullend, bevatten veel vitamines en mineralen en helpen bij het kwijtraken van je bierbuikje.

6. Vers geperste fruitsappen

Verse fruitsappen mogen dan wel vers zijn, maar er zitten meer suikers in dan je denkt. Door het drinken van één glas vruchtensap, krijg je in één keer 3 stuks fruit binnen!

7. Granola

Niet elke granola is gezond. Let goed op het aantal calorieën per portie. Één portie is gelijk aan 30 tot 40 gram. Wanneer een portie meer dan 140 kcal en 15 gram koolhydraten bevat, kun je het beter zelf maken.

8. Thee

Water met een smaakje veroorzaakt buikvet? Ja, als je niet doorhebt dat jouw favoriete thee suiker bevat. Dat heb ik zelf meegemaakt. Ik ontdekte korreltjesthee, heerlijk! Totdat ik na een aantal glazen dacht: “Hmm, toch even het etiket checken, want dit smaakt te goed.”. En ja hoor, het eerste ingrediënt: suiker. Ook de thee die je maakt met een theezakje kan suiker bevatten.

9. Light salade dressings

Salade dressings met het label “light” kunnen veel suiker bevatten. Maak je eigen dressing met olijfolie en azijn voor een gezonder alternatief.

10. Alcohol – Bierbuik begint niet alleen bij bier

Natuurlijk, bier staat bekend om zijn bijdrage aan de bierbuik, maar vergeet niet dat alle alcoholische dranken calorieën bevatten. Alcohol wordt door de lever omgezet in energie of in vet, afhankelijk van je energiebalans. Zit je al over je dagelijkse energiebehoefte, dan wordt alcohol dus omgezet in vet.

Nu weet je precies welke boosdoeners dat bierbuikje in stand houdt. Super, maar hoe pas je dat toe in je dagelijkse leven? Heel simpel, stapje voor stapje. Ontdek alle stappen in het Buikvet Verbranden Stappenplan. Klik hier en begin vandaag nog.

Wat zou het een verademing zijn om weer in je favoriete kleding te passen, nietwaar? Geen knellende broeken meer en de rits van je favoriete jurk die weer dichtgaat. Volg de 6 stappen en geniet van een gezonder en slanker leven. Succes, je kan dit!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Loes van kempen

  Fruitsuikers niet slecht of goed? Worden toch opgenomen in je lichaam.? en niet opgeslagen in je vet

Geef een reactie