Afvallen lukt niet, de top 10 problemen!

  1. Leestijd 9 min
  2. 11 12 2019
Deel dit bericht
afvallen volhouden

Afvallen volhouden is soms super moeilijk. Laat daar geen misverstand over bestaan. De kans dat jij een keer een dieet bent begonnen en toch weer ‘off the wagon‘ bent gegaan -of dit nog mee moet maken, is best aannemelijk.

Als je nu denkt, Lekker motiverend!, laat me je dan dit vertellen. Je bent niet de enige. Daarom delen wij de de resultaten van een enquête die wij hielden. Deelnemers zijn leden uit onze Samen Slank Community.

Want soms is het best motiverend om te lezen waarom anderen het moeilijk vinden om afvallen vol te houden.

Samen afvallen werkt beter
Samen Slank Community

Ma’s tip: de Samen Slank Community is een online groep van 1.000 vrouwen die elkaar motiveren bij het afvallen. Een warme club waarin successen, recepten en gevoelens worden gedeeld.

“Waarom is het afvallen mislukt?”

Dit was de vraag die wij stelden. Dit is de top 10 van meest voorkomende antwoorden. Nummer 1 is de meest voorkomende reden waarom vrouwen afvallen moeilijk kunnen volhouden.

10. Niet volhouden door korte termijn denken

Het volhouden van een koolhydraatarme levenstijl is soms lastig vol te houden. Veel vrouwen hebben in het verleden succes behaald met het afvallen, maar lukt het niet om het vol te houden. Ze geven aan het op een korte termijn geen problemen te ervaren, maar na een tijdje wordt het steeds een grotere opgave.

Ma’s oplossing voor het probleem: Door het volgen van een programma wordt je gestimuleerd om je nieuwe gewoontes langer vol te houden. Ons 50 dagen programma helpt jou niet alleen met recepten maar ook met motivatietips bij het afvallen.

9. Door snoepen niet volhouden

Het snoepen van suikers, koeken, chips (emotie eten) is het grootste probleem bij veel vrouwen. Ze geven aan na een lange werkdag zin te hebben in suikers en vervolgens op de bank te gaan snaaien. Ook is niet bij iedereen bekend wat ze het beste als als snack kunnen nemen, of wat ze mee kunnen nemen naar het werk.

Ma’s oplossing voor het probleem: download deze gratis gids en master je gezonde snack skills.

8. Dieet faalt door discipline

De vrouwen hebben moeite met elke dag maar weer de motivatie en discipline te vinden om de gezonde koolhydraatarme keuze te nemen. En dat dat begrijpen wij heel goed. Dat is ook precies de reden waarom wij onze community zijn gestart.

Ma’s oplossing voor dit probleem: de Samen Slank Community is een online groep van 1.000 vrouwen die elkaar motiveren bij het afvallen. Een warme club waarin successen, recepten en gevoelens worden gedeeld.

7. Feestjes zorgen dat afvallen mislukt

Feestjes en bezoekjes zijn vaak een valkuil en zorgen ervoor dat we een keuze maken waar we klater spijt van krijgen. De verleiding ontstaat omdat al het lekker klaar staat om gepakt te worden, waardoor alle drempels zijn weggenomen. De sociale druk, het gevoel van mee willen doen, zorgt dat we deze verleiding moeilijk kunnen weerstaan.

Ma’s oplossing voor het probleem: Stuur bij de volgende verjaardag dit artikel met gezonde borrelhapjes naar de jarig.

6. Koolhydraatarme recepten moeilijk te bedenken

Sommige vrouwen geven aan moeite te hebben met het maken van recepten. Deze blijken soms te omslachtig en moeilijk te zijn of te veel tijd kosten en te duur zijn. Dit vinden wij natuurlijk vervelend om te horen, want koolhydraatarme recepten zijn de basis van een goed dieet.

Neem vooral even een kijkje in ons 50 dagen programma. Hiermee hoef je voor 7 weken niet na te denken wat je eet.

5. Dieet volhouden kost tijd

Voor werkende moeders is het belangrijk om snel en eenvoudig te kunnen koken. Zij even aan dat ze na een lange werkdag geen zin en tijd hebben om nog een uitgebreide maaltijd te gaan koken. Het probleem wat daarbij komt is dat de partners en kinderen iets anders willen eten. Dan dient er 2 keer gekookt te worden.

Ma’s oplossing voor het probleem: Doorloop de 5 tips die horen bij het volhouden van goede voornemens. Hiermee geef je jezelf een langere adem. Die heb je nodig om je te verdiepen in low carb alternatieven, zoals de Zero noodles en Kha pasta. Daarmee zet je herkenbare maaltijden op tafel, die toch koolhydraatarm zijn, zoals deze wraps of alternatieven voor spaghetti.

Veel reacties die wij ontvingen gingen over ‘moeilijke omstandigheden’. Iedereen komt er één of meerdere tegen in z’n leven. Soms is er een situatie, waarin het lijkt of je er niets aan kan doen, wat er voor zorgt dat je niet lukt om vol te houden.

Je lichaam werkt tegen of er gebeurt iets. Deze situaties zijn vaak vervelend en vallen soms buiten je macht. Heel frustrerend. We kunnen jouw situatie niet veranderen, maar misschien dat je met deze tips wel weer de mogelijkheid ziet eruit te halen.

4. Zwangerschap of overgang

Tijdens de overgang of zwangerschap verandert er natuurlijk een heleboel in je lichaam. Je komt aan, de vraag naar meer voedsel en suikers nemen toe en eten uit emotie is in deze periode vaak een groter risico.

Ma’s oplossing voor het probleem: Zwangerschap is natuurlijk nooit een goed moment om actief af te vallen. Zit de overgang je dwars, lees dan deze post oveHet aanpassen van gewoontes kost tijd en wilskracht. We schreven eerder over het volhouden van goede voornemens. Deze 5 stappen naar succes zijn ook hier van toepassing.

3. Niet afvallen door persoonlijke omstandigheden

Ziektes, stress en slecht nieuws (persoonlijke omstandigheden) zorgt ervoor dat je minder tijd, zin en behoefte kan hebben aan gezonde voeding en voldoende beweging. In sommige gevallen is voldoende wandelen zelfs geen optie meer door een ziekte. Dit is natuurlijk heel vervelend.

Ma’s oplossing voor het probleem: het lijkt een open deur, maar blijf altijd onderzoeken wat je wél kan. Gezonde voeding is een keuze. Een rondje lopen is ook beweging. En er zijn zijn methoden die je helpen omgaan met stress.

2. Trage schildklier stopt afvallen

Een traag werkende schildklier is ook een probleem tijdens het afvallen. De schildklier regelt namelijk de stofwisseling, als deze dus te traag werkt kan dat zorgen voor extra kilo’s op de weegschaal.

Ma’s oplossing voor het probleem: Dit probleem heb je niet zo maar verholpen, maar je kan je wel flink dwars zitten. Lees in elk geval deze post over afvallen met een trage schildklier. Er staan in elk geval 4 fijne tips in.

1. Afvallen stopt door te weinig bewegen

Voldoende beweging lijkt voor veel vrouwen een probleem, dit heeft te maken met geen motivatie hebben, het te druk hebben met werk en de kinderen, een ziekte hebben of erg op leeftijd zijn waardoor ze niet meer goed kunnen bewegen.

Ma’s oplossing voor het probleem: Bewegen helpt natuurlijk altijd. Wie meer gaat fietsen of vaker de trap neemt, geeft zichzelf een voorsprong. Je kan ook thuis voor de TV oefeningen doen.

Vind je toch toch lastig om voldoende te bewegen? Geen probleem! Speciaal voor jou bedachten wij het 50 dagen programma. Hiermee werk je eenvoudig naar een slanker figuur, zonder dat erbij moet sporten.

Heb jij moeite met afvallen volhouden?

Onthoud: Iedereen heeft een reden waarom hij of zij moeite heeft met het afvallen volhouden. Dat is soms erg vervelend. Of frustrerend. Maar als het afvallen ‘mislukt’, dan is het niet klaar, maar gewoon tijd voor een volgende ronde.
Je kunt het! Dat weet ik.

En als jij het wilt, dan helpen wij jou hierbij. Het enige wat je hoeft te doen is nu te klikken op de link naar het programma.


Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie