Ma’s Tip: Wist jij dat zwarte koffie helpt bij het afvallen?

  1. Leestijd 4 min
  2. 02 09 2019
Deel dit bericht
afvallen met koffie

Afvallen met koffie? Koffie en afvallen gaan heel goed samen. Wil jij op een simpele manier gewicht verliezen? Dan hebben wij een hele makkelijke tip voor je. Drink zwarte koffie!

Hoe kun je afvallen met koffie?

Het is de cafeïne in koffie die stimulerend werkt. Het maakt je lichaam actiever en je geest alerter. Je stofwisseling wordt getriggerd. Je metabolisme wordt verhoogd en dus verlies je meer vet. Koffie heeft daarnaast nog een andere belangrijke eigenschap. Cafeïne remt de eetlust. Het is een aanrader om na de lunch of het avondeten een kop zwarte koffie te drinken. Zo verminder je het verlangen naar zoetigheid. Ook een bakje koffie op de nuchtere maag is helemaal zo slecht nog niet.

Een onderzoek van de Universiteit in Wageningen heeft aangetoond dat de verbranding in je lichaam toeneemt na het drinken van een kop koffie. Gedurende 3 uur verbrandt je lichaam maar liefst 7% meer calorieën dan normaal.

Te veel koffie drinken, doe dat maar niet

Koffie is verkrijgbaar in diverse varianten. Maar als je wilt afvallen, drink dan echt alleen zwarte koffie. Geen cappuccino met melk of slagroom, want dan gaat het afvallen niet lukken.

Ook te veel koffie drinken is geen aanrader. Veel cafeïne werkt juist averechts. Het laat je bloeddruk stijgen en het bevordert de aanmaak van cortisol in je lichaam. Cortisol is het stresshormoon dat de opslag van vet juist stimuleert rondom je buik. Daarnaast werkt koffie verslavend en kan het leiden tot hoofdpijn.

Helpt koffie bij afvallen?

Drink maximaal 3 kopjes zwarte koffie per dag. Koffie maakt niet dik, maar helpt juist bij het afvallen. Afvallen met koffie hoeft dus niet moeilijk te zijn, je kunt er vandaag nog mee beginnen. Het zijn de kleine praktische tips die jou helpen. Over praktische tips gesproken, hier lees je nog 23 tips voor een gezondere koolhydraatarme levensstijl.

Maak het je gemakkelijk en lekker: drink na de maaltijd een heerlijke kop zwarte koffie. Hou jij van koffie? Lees verder over koffie en afvallen in deze blog >>>

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *