Afvallen lukt niet omdat je heel snel weer aankomt?

 1. Leestijd 5 min
 2. 29 09 2017
Deel dit bericht
afvallen-lukt-niet

Als het afvallen niet lukt, dan levert dat natuurlijk een hoop frustratie op. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het afvallen niet lukt. In deze blog gaan we in op snel weer aankomen.

Heb jij soms ook het idee dat je veel sneller aankomt dan andere vrouwen?

Misschien herken je dit wel: De hele week eet je gezond en let je heel erg op wat je eet. Vervolgens komt het weekend eraan en ja, je wil toch blijven genieten van een lekker hapje en een drankje. Maar na het weekend ben je weer terug bij af. Alles zit er zo weer aan… Super frustrerend is dit natuurlijk, vind je ook niet?

Hoe zou dit toch komen? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en ontdekten dat de kans groot is dat je insuline hormoon uit balans is… Ik zal je laten zien hoe dit komt en wat je eraan kunt doen.

Niet kunnen afvallen doordat je hormoon insuline uit balans is

Wat is insuline en wat doet het? Insuline staat ook wel bekend als het vetopslag hormoon. Het heeft verschillende functies in je lichaam:

 • Vervoert voedingsstoffen naar je cellen
 • Zorgt ervoor dat je vet opslaat
 • Voorkomt dat je vet verbrandt

Als dit hormoon uit balans is, sla je te veel suiker op. Dit is dus de reden dat je na 1 dagje zondigen meteen weer aankomt… En het vervelende is dat je ook nog eens sneller honger krijgt van een verstoorde insulinebalans. Dit is natuurlijk erg jammer, maar het goede nieuws is dat je er wat aan kunt doen. Door een goed uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet te volgen, kun je de insuline balans weer herstellen.

Hierbij alvast de gouden tip: Je moet ervoor zorgen dat je lichaam minder insuline aanmaakt. En dat doe je door gezond en vooral koolhydraatarm te eten.

Insuline in balans = Makkelijk afvallen

Wanneer het insuline hormoon weer in balans is, zul je sneller afvallen. Dit komt doordat je vetverbranding is geactiveerd en je lichaam minder vet opslaat.

De voordelen van insuline in balans:

 • Je vetverbranding wordt ‘aangezet’
 • Je valt af en merkt dit op de weegschaal
 • Je hebt meer energie
 • Je hebt minder snel honger

afvallen lukt niet suiker

Andere oorzaken waarom het afvallen niet lukt?

 1. Je hebt last van teveel stress; heel vervelend, maar de grootste oorzaak dat jij aankomt door stress is wrs gewoon aan stress te wijten.
 2. Je denkt dat je gezond eet, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Misshien eet je toch teveel koolhydraten? En lees vooral mijn beste tips voor koolhydraatarm eten.
 3. Je eet te weinig van mijn overheerlijke koolhydraatarme recepten 😉

Begin weer met afvallen; tips voor je insuline-balans

Volg deze tips en zorg ervoor dat je weer kunt gaan afvallen. Want niets is er zo frustrerend als dat afvallen niet lukt.

 1. Eet MINDER suiker
  Heel belangrijk! Als je suiker eet maak je namelijk in een korte tijd veel insuline aan. Laat dus koek, snoep, frisdrank en dergelijke staan, maar let ook op toegevoegde suikers in eten.
 2. Eet minder snelle koolhydraten; hiermee bedoel ik de zogenaamde witte producten: koolhydraatrijke producten waar de vezels uit zijn gehaald. Dit is bijvoorbeeld wit brood, witte rijst, pasta en ook aardappelen. Vervang het grootste deel door groenten, en een kleiner deel door peulvruchten en volkorenproducten.
 3. Eet meer groenten, eiwitten en gezonde vetten Als je koolhydraten gaat schrappen blijft er een ‘gat’ over in je voeding. Vul dit gat op met rauwe en gekookte groenten, noten, zaden, mager vlees, vis en eieren.

Kortom: volg een koolhydraatarm voedingspatroon. Want als je koolhydraatarm eet, vermijd je automatisch suikers en witte producten. In plaats daarvan houd je je insulinehormoon stabiel doordat je veel eiwitten, groenten en gezonde omega-3 vetten eet.

Dus wat moet je doen als het afvallen niet lukt?

Als jij er ook klaar mee bent dat je zo snel weer aankomt, dan raad ik je aan om direct te starten met het Koolhydraatarm 50 dagen programma: al meer dan 15.000 vrouwen doen mee. Nu jij nog? Oh ja, het is niet nodig om jezelf helemaal suf te sporten of uit te hongeren 🙂

Wil je meer tips over afvallen en hoe je niet terugvalt in oude gewoontes? Lees dan hier mijn 7 gouden tips!

Wat is volgens jou de reden dat het afvallen niet lukt? Laat je horen in de comments hieronder.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie