Veelgestelde vragen over 5:2 vasten

Vasten zonder honger? Ontdek hier hoe dat kan en val 4 tot 7 kilo af in 28 dagen.

  1. Leestijd 5 min
  2. 29 04 2024
Deel dit bericht
Vragen over 5:2 vasten. Afvallen zonder honger.

Wil je kilo’s verliezen zonder jezelf uit te hongeren? Met 5:2 vasten is dat makkelijker dan je denkt. Maar hoe werkt dat dan precies? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt!

In deze post vind je alle antwoorden op de meestgestelde vragen. Zo ben jij helemaal voorbereid op succesvol afvallen met 5:2 vasten.

(TIP) Is dit je eerste keer? Kies voor Intermittent Fasting zonder honger voor gegarandeerd resultaat.

Ik kan je dit alvast verklappen; er is geen gedoe met ingewikkelde diëten of strenge regels. En het allerbelangrijkste: je geniet van lekker eten zonder honger te lijden.

8 meest gestelde vragen over 5:2 dieet

Na het lezen van de antwoorden op de acht meestgestelde vragen, ben je helemaal voorbereid voor succes en klaar voor de start.

1. Moet je twee dagen achter elkaar vasten?

Nee. Het mooie aan intermittent fasting is dat het flexibel is. Dus jij bepaalt! Het kunnen twee opeenvolgende dagen zijn, of gewoon willekeurige dagen zoals het voor jou het beste uitkomt.

2. Wat doe je op de twee vastendagen?

Tijdens die twee vastendagen ben je zeker niet aan het verhongeren. Je neemt om de 2 uur de Zero 3 supplementen, waardoor je de hele dag een heerlijk verzadigd gevoel hebt. Er is zelfs ruimte voor twee lekkere Svensson snacks, zoals een reepje, koekje of bites. Zo blijf je lekker energiek en tevreden, zelfs tijdens het vasten!

3. Wat mag je eten op de eetdagen?

Volgens het principe hoef je normaal gesproken nergens op te letten. Je zou dus gewoon eten waar je zin in hebt.

Bij Ma draait het niet alleen om eten en afvallen, maar vooral om jouw welzijn. Wij geloven dat gezond eten net zo belangrijk is als lekker eten.

Naast de 2 vasten dagen eet je 5 dagen volgens de koolhydraatarme Ma Methode. Dus dat zijn 3 gebalanceerde maaltijden en 3 overheerlijke snacks om je energie te boosten. Ontvang 4 GRATIS vastenweekmenu’s voor een effectieve afslankfasting.

4. Zijn deze eetdagen keto of koolhydraatarm?

Onze 5:2 schema’s zijn koolhydraatarm, wat betekent dat je niet zo streng hoeft te zijn als bij keto. Het verschil zit ‘m in het vermijden van ongezonde koolhydraten zoals koek, snoep en gebakjes, terwijl je nog steeds kunt genieten van voeding met gezonde koolhydraten, zonder het gevoel te hebben dat je niets meer mag! 

5. Wat mag je drinken tijdens 5:2 vasten?

Drinken hoeft niet saai te zijn. Hieronder vind je drink inspiratie voor tijdens het vasten:

Vasten zonder twijfel? Ontvang het 5:2 VASTENPLAN

6. Kun je na een maand 5:2 vasten weer verder met je normale eetpatroon?

Absoluut! Met het Zero 3 pakket kun je precies een maand vooruit. In die maand kun je zo’n 4-8 kilo afvallen. Maar onthoud, consistentie is key! Als je na het dieet weer terugvalt in oude gewoontes, loop je het risico om langzaam maar zeker weer aan te komen. Daarom is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te nemen die je helpt om op lange termijn op gewicht te blijven.

7. Is de ‘18 uur vasten en-6 uur eten’ methode ook goed?

Zeker weten! Het 18:6 vasten kan ook effectief zijn voor afvallen. Wat wij hebben gemerkt, is dat met 5:2 vasten de beste resultaten worden behaald als het gaat om kilo’s te verliezen in korte tijd. Uiteindelijk draait het allemaal om wat voor jou werkt, het beste bij je past en wat je vol kunt houden (bron).

8. Gaat 5:2 vasten wel werken en heb je niet constant honger? 

Maak je geen zorgen, we begrijpen je twijfels. We zijn hier om je te helpen, ook als het even niet zou lukken! Er zijn je al vele mensen voorgegaan die kilo’s afvielen met de 5:2 methode.

Honger lijden daar doen we niet aan. Zoals je weet heb je op de eetdagen maar liefst 6 heerlijke maaltijden tot je beschikking. Dankzij onze Zero 3 capsules en Svensson snacks blijf je zelfs op de vastendagen verzadigd en vol energie. En als je toch nog wat trek hebt, kun je altijd rauwkost pakken. Geloof in jezelf en wees geduldig. Het gaat je lukken!

Het is dus niet nodig om jezelf te kwellen met honger buien. Je weet nu precies waar je aan toe bent en wat je nodig hebt! In Het 5:2 Vasten Plan staat flexibiliteit centraal. Jij bepaalt! Ontdek zelf dat afvallen gewoon hand in hand gaat met lekker eten. Lees hier verder over vasten zonder honger.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

1 Maand vasten, zonder honger

Geef een reactie