Saskia viel meer dan 20 kilo af en stapt slank in het huwelijksbootje

  1. Leestijd 8 min
  2. 03 07 2019
Deel dit bericht
Saskias_evaring-koolhydraatarm-dieet

Deze maand is Saskia het boegbeeld van succesvol afvallen. Met gepaste trots delen wij vandaag haar verhaal. Saskia straalt van geluk en zelfvertrouwen. Dat is waar wij het voor doen. En jij natuurlijk ook!

Iedereen heeft z’n eigen verhaal, beweegredenen, sterktes en ook zwaktes. Juist daarmee kunnen wij elkaar helpen en inspireren!

Daarom vroegen wij aan jou om je verhaal te delen met ons. En dit is het verhaal van Saskia. Afgelopen januari begon zij met ons Programma en viel in totaal al meer dan 20 kilo af! Lees hier haar verhaal.

sasia's ervaring met koolydraatarm dieet

Wie is Saskia?

Saskia, 33 jaar, is een trotse moeder van 3 kinderen en de geliefde van Peter, haar verloofde. Met haar gezin woont Saskia in het Brabantse Oudenbosch, waar ze werkt als kraamverzorger in de thuiskraamzorg.

Het wordt een bijzonder jaar voor Saskia. Volgend jaar, in de zomer van 2020 gaan zij en Peter namelijk trouwen! Om die dag te stralen in haar witte jurk is natuurlijk één van haar mooiste motivaties.

Zoals zovelen is ook Saskia constant in strijd geweest met de kilo’s. Voor haar is het vooral belangrijk dat zij zich prettig voelt in de kleren die zij aanheeft. “En dat hoeft dat echt geen maatje 38 te zijn.”

Al sinds de pubertijd zit Saskia in het patroon van diëten en sporten, afvallen, terugval, aankomen en dan alles weer van voor af aan. Klinkt dit jojo-effect voor jou ook zo herkenbaar?

Ervaringsdeskundige

Inmiddels zou je Saskia een echte ervaringsdeskundige kunnen noemen. Bijna alle diëten en sporten zijn de revue gepasseerd. Ze vertelde ons dat sommige op de korte termijn wel werkte, maar de meesten waren simpelweg niet vol te houden. Dan val je natuurlijk snel weer terug in je oude patroon.

En toen was het genoeg

Na 3 zwangerschappen was het genoeg. De weegschaal gaf 120,9 aan, dus het was tijd voor professionele hulp.

Ik had het gevoel dat ik meer aan het betalen was voor de weegmomenten dan dat ik echt steun kreeg.

Geen support van diëtist

“Samen met een diëtist ben ik in maart 2018 gestart met koolhydraatarm eten. Na 3 zwangerschappen was ik mijn overgewicht meer dan beu.  Omdat ik op dat moment nog borstvoeding gaf, wilde ik via professionele hulp een goede aanpak tegen de kilo’s. Om geleidelijk mijn gewicht te verliezen.

Helaas kreeg ik te weinig support van de diëtist en had ik het gevoel dat ik meer aan het betalen was voor de weegmomenten dan dat ik echt steun kreeg. Hierdoor viel het afvallen stil. Ik probeerde het op eigen kracht, maar dit werkte niet voor mij. Gelukkig kwam ik MA tegen en ben ik in september hiermee gestart.“

Saskia begon eerst met losse recepten. Sinds januari volgt zij de weekmenu’s. Daar hoort natuurlijk ook zo nu en dan een cheat-day of een cheat-moment in.

Je hoeft zelf niet na te denken over wat je moet eten.

Succes ervaring met koolhydraatarm dieet

Saskia heeft al verschillende programma’s van Ma gevolgd. We vroegen haar wat haar het beste is bevallen.

“Ik heb verschillende programma’s gevolgd; 50 dagen, 4 weken nieuwjaars-challenge, 4 weken zomer-challenge én de detox. De 4 weken challenges vind ik het fijnste! En het prettige wat ik er aan vind is dat je met weekmenu’s werkt. Je hoeft zelf niet na te denken over wat je moet eten.

Ze vindt zichzelf geen keukenprinses. Gelukkig vindt ze ook het niet vervelend om in de keuken te staan. Daarom  kookt ze al bijna een jaar lang koolhydraatarm voor zichzelf en haar hele gezin.

Wie serieus wil afvallen, zorgt ook voor voldoende beweging. Daarom is Saskia sinds kort volop bezig met sporten; een combinatie van groepslessen en personal training.

Nu ben ik in totaal 21,2 kilo kwijt, hiervan is 12,6 kilo sinds afgelopen januari. Mijn grootste succes is dat ik nu eindelijk onder die 100 zit!”

Trost op mijzelf

Saskia vertelt ons dat ze een echte zoetekauw is. Zo eentje zonder rem. Een greep naar de kast is dan natuurlijk snel gemaakt. Op zulke momenten vindt zij de meeste steun bij de supportgroep. De vrienden van de Samen Slank community hebben allemaal in dezelfde situatie gezeten. Deze saamhorigheid geeft juíst dan de kracht om door te gaan. Dat motiveert haar enorm.

Bovendien zijn er in de community elke week nieuwe koolhydraatarme lekkernijen te ontdekken.

“Ik ben trots dat ik al zover ben gekomen met mijn gewichtsverlies. Van familie en vrienden krijg ik regelmatig complimenten, dat het gewichtsverlies goed zichtbaar is. Ze vinden het knap dat ik het vol houd. Maar vooral zijn ze blij dat het zo goed gaat en dat ik er goed uit zie.

Nu voel ik me goed, heb energie en voel me steeds prettiger in mijn lijf.

Ik heb weer de energie om te sporten en leuke dingen te ondernemen met mijn kinderen. Mijn doel is nog zo’n 15 á 20 kilo eraf te werken. In juni 2020 zijn we van plan om te gaan trouwen! Dan kan ik mooi en slank in mijn jurk, zoals ik mij prettig voel. En dit hoeft geen maatje 38 te zijn.”

Koolhydraatarm eten is geen straf!

Voor Saskia is koolhydraatarm eten geen dieet, maar een andere levensstijl. Een gezonde levensstijl. Nu ze goed op weg is geholpen, is deze stijl makkelijk om vol te houden. Voor haar is het grootste gemak dat de boodschappen bij iedere supermarkt te vinden zijn. Hiermee maakt zij de heerlijkste gerechten voor haar gezin.

“We eten vooral gevarieerd en gezond en mijn gezin eet lekker mee. Soms bak ik er voor hun gewoon wat aardappeltjes bij of kook ik wat normale pasta. Maar de kinderen willen wel heel vaak proeven en dan moet soms oppassen dat ik nog wel wat overhoud van mijn gerecht!”

Bovendien word je ook nog eens bewust van verschillende voedingsmiddelen en hoe gezond die allemaal zijn.

Lievelingsrecept

Natuurlijk vroegen we ook aan Saskia wat haar lievelingsgerechten zijn. Zij gaat het liefste voor een eenvoudige Griekse yoghurt met fruit en noten of zelfgemaakte granola. En voor de zoetekauw? De pecan brownie taart

“Ik vind kha eten prima en het is echt geen straf. Ik vind het een makkelijke en gezonde manier van afvallen. Geen shakes, pillen of andere gekke aankopen. Bovendien word je ook nog eens bewust van verschillende voedingsmiddelen en hoe gezond die allemaal zijn.”  

Lieve Saskia, namens het team van Ma, gefeliciteerd met al je successen. Wij wensen je heel veel geluk en natuurlijk een fantastische huwelijksdag volgende zomer. We weten zeker dat jullie het stralende middelpunt zullen zijn. Bedankt voor het delen van jouw persoonlijke ervaring.

En jij?

Lees jij nu dit interview en heb je ook het verlangen om, net als Saskia, je weer lekker in je eigen lijf te voelen? Bekijk dan ons 50 dagen programma. Wij helpen jou met alle liefde naar een gezond en slank figuur.

 

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie